top of page

Ontstaan van CoSa Verde:

 

Toen ik in 2018 regelmatig te voet naar mijn werk ging, begon het me meer en meer op te vallen hoeveel peuken er wel niet op het trottoir en in de goot gedumpt waren. De leuke wandelingen werden naar mijn gevoel meer een meer verpest. Hoe meer ik dat wegwerpgedrag in de maatschappij moest aanschouwen, hoe minder ik het menselijk gedrag, de stad, de vervuilende auto’s kon appreciëren, laat staan accepteren. Zelf, als fervent roker, stak ik mijn peuken tot dan altijd een klein metalen bakje. Echter klaagde mijn vriendin regelmatig dat mijn broek stonk naar sigaretten vanwege dat bakje. Ik zou en moest iets aan beide zaken veranderen.

 

Daarom sprak ik mijn collega aan en legde hem de volledige situatie voor.  Onmiddellijk reageerde mijn collega heel positief. Ja, we moeten daar iets aan doen. Laat ons samenzitten en denken wat voor jou de oplossing kan zijn, en of we een oplossing kunnen vinden dat voor alle rokers zou kunnen werken. We begonnen met denken over verschillende oplossingen. Van verbeterde peukentegels, tot nieuwe filters, … Of konden we het bakje dat ik tot dan gebruikte verbeteren zodat het niet meer rook en iedereen zou willen gebruiken zonder een grote “effort” te moeten doen, zonder een negatieve reactie te krijgen, zonder zijn coole imago van de stoere roker aan te tasten en hoe konden we zorgen dat de roker het doosje altijd zou meehebben? En zo begon mijn collega een reeks designs uit te tekenen en van enkele daarvan maakten we onze eerste prototypes. Eerste experimenteerden we met ludieke ontwerpen. Die testte ik in het dagelijkse leven. Vele van mijn vrienden die me het nieuwe doosje zagen gebruiken vonden het wel interessant. Waarom doe je dat? Ruik je de sigarettepeuk nog? en zelfs waar kan je dat kopen? Ik moest hen echter telkens vertellen dat dit niet te koop was, dat dit gewoon een prototype was en dat ik het nog wilde perfectioneren. Enkelen gaven aan dat het beter zou zijn als de aansteker er zou kunnen aangeklikt worden. Omdat ze dan niet moeten zoeken waar hun aansteker is, of ook niet moeten zoeken waar hun asbakje naar toe is. Dit loste onmiddellijk ons probleem op dat we zeker wilden zijn dat de rokers altijd hun asbakje meehebben. Want als de aansteker er bij zit, is hij zeker dat hij de roker het asbakje ook mee heeft!

 

En hier begon dan onze tweede fase. Eerst gingen we op zoek naar een gekend merk dat coole kleine aanstekers verdeelt.  Daarna werd het design van ons asbakje getuned op dat van de aansteker zodat we een cool wondermooi design hadden. En hiermee was onze SiCo geboren! Nog enkele finale testen en het design perfectioneren, het juiste materiaal kiezen zodat het bakje perfect gerecycleerd kan worden, en hop, de matrijs kon gestart worden!

Weldra kunnen we bijna een tweede product voorstellen!! Nog een stapje dichter om de vervuiling door weggesmeten sigarettenpeuken verder aan te pakken. De "SiCo+" wordt weldra ook op deze website voorgesteld!

CoSa Verde is gevestigd in Kortrijk-Harelbeke, België.  
 
 
Wij geloven dat we er met zijn ALLEN iets moeten en kunnen aan doen!
handen-op-elkaar.jpg
bottom of page