top of page

De weg naar Volledige Recyclage!

De SiCo is slechts de eerste stap. Een heel belangrijke stap weliswaar!! Door het gebruik van de SiCo willen we ieder jaar dat 700Miljoen sigaretten niet meer op de grond laten vallen of in de natuur terecht komen zoals dat nu wel het geval is in Vlaanderen! 1 zo’n sigarettenpeuk kan tot 500liter water vervuilen! Dit is dus 3500Miljard liter water dat vervuild wordt!!! JAARLIJKS!! Zoveel sigaretten, veroorzaken zoveel schade!! In iedere peuk zitten enorm veel kankerverwekkende stoffen. Zou jij je lief zoontje of dochtertje kunnen laten drinken uit een glas water met 3 peuken erin? Wetende dat in het water nu kankerverwekkende stoffen zitten? Dit is hard gezegd, maar dit is gewoonweg de realiteit die nu eenvoudig maar heel confronterend wordt weergegeven. Onrechtstreeks, is dit wat wij rokers doen.  Maar wij geloven niet in “onze kop in ’t zand steken” en doen alsof wij die waanzinnige realiteit niet veroorzaken. Wij geloven dat we het probleem niet langer mogen ontkennen en er wat moeten aan doen!

Na de eerste stap, het verhinderen dat peuken op de grond terecht komen, volgt de stap waar de peuken in de SiCo in verschillende collectoren verzameld worden. Hiervoor denken we aan alle plaatsen waar mensen regelmatig bijeen komen! Zoals aan ingangen van bedrijven, aan cafés, bij allerlei openbare plaatsen, etc… Op die plaatsen willen wij collectoren plaatsen zoals je hieronder zit. Dit zijn collectoren waarbij alle mensen kunnen zien hoeveel peuken er reeds verzameld werden, of beter: NIET in de natuur terecht kwamen. Op de collectoren is ook een boodschap gedrukt om de algemene bewustmaking rond sigaretten peuken te verhogen. En uiteindelijk is de collector zo ontworpen zodat die gemakkelijk kan geledigd worden en ook geurloos is, zelfs wanneer die vol zit met peuken. De "SiCo+" wordt binnenkort voorgesteld!

En als laatste stap, komt CoSa Verde de collectoren ledigen en worden die tijdelijk in een container gestockeerd totdat die vol is. Op dat moment wordt de container op een zo milieuvriendelijk manier mogelijk getransporteerd naar de recyclagefabriek Mégo! in Brest, Frankrijk. Daar worden die dan gerecycleerd. In de toekomst zullen waarschijnlijk meer en meer recyclage programma’s en fabrieken bestaan. Zoals in Korea worden de peuken gerecycleerd om te dienen als grondstof voor halfgeleiders.

http://lifebyessent.be/nl/koreanen-recycleren-sigarettenpeuken-tot-supergeleidend-materiaal/

Dit is dan het einde van de cyclus en onze bijdrage om zo weinig mogelijk schadelijke stoffen in de natuur te loodsen.

Contacteer het CoSa Verde team om meer informatie te bekomen of voor een prijs offerte!

bottom of page